Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про новий виток в захисті прав бізнесу та інвестицій в Україні, який ознаменувався створенням у структурі МВС Офісу захисту бізнесу.

Журналістка повідомила, що Міністерство внутрішніх справ України запустило роботу Офісу захисту бізнесу при відомстві, керівником якого визначено радника міністра внутрішніх справ України, ексзаступника голови МВС Антона Геращенка. За словами журналістки, таким чином Міністерство МВС стало ще й Міністерством захисту прав бізнесу та інвестицій в Україні.

«Не секрет, що за останні роки в Україні інвестори регулярно стикалися з беззаконням. Суди не діяли і закривали очі на рейдерські захоплення земель. Питання з контрабандою стало гостріше, ніж в 90-х, і у багатьох представників бізнесу опускалися руки. МВС тепер стане центром підтримки і захисту бізнесу», - розповіла Завальнюк.

За її словами, завдяки тісній співпраці МВС, парламенту і підприємців в боротьбі з тіньовим ринком і злочинністю вже з'явилися перші результати. Завальнюк повідомила, що, згідно із заявою міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, координувати Офіс з питань захисту бізнесу буде Антон Геращенко, а відповідальним за захист бізнесу буде перший заступник Євген Єнін. Крім того, зазначила журналістка, від Нацполіціі в офісі працюватимуть глава Нацполіції України Ігор Клименко і заступник керівника головного слідчого управління Нацполіціі Сергій Понтелеєв.

«Дана зустріч стала знаковою для економіки і безпеки України. Після того як представники найбільших компаній з виробництва і продажу алкоголю, тютюну, текстилю, палива, виробництва техніки і багато інших інвесторів розповіли про проблеми, які замовчувалися в судах роками, були вироблені чіткі алгоритми роботи, поставлені конкретні терміни, призначені люди, які будуть відповідати за наведення порядку. І найголовніше – в ході зустрічі вже показали, які заходи вжито щодо боротьби з беззаконням в країні», - говорить Завальнюк.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бала заявив, що осінь може стати лакмусовим папером для влади і для опозиції.

Також Знай.ua писав про те, що Бала пояснив, чому Монастирський саме зараз призначив Геращенка своїм радником.