«Зазвичай мета - це посвідка на тимчасове проживання в Україні. Якщо іноземець має шлюб з українкою, то він має право проживати легально в Україні протягом року. Потім переподати документи і проживати ще протягом року. Після двох років можна і постійне місце проживання оформляти в Україні», - розповів Бабенко.

Адвокат додав, що після укладення такого шлюбу, СБУ може перевіряти та піднімати документи осіб, які отримали посвідки. Бабенко розповів, що іноді агентства організовують підробні довідки про вагітність, проте через СБУ направляється запит у лікарню і встановлюється, що насправді така довідка не видавалась.

За його словами, часто трапляються такі ситуації, коли шлюбним агентствам заплатили кошти, а уже через місяць-два шлюб визнається недійсним та анулюється посвідка на проживання в Україні.

«Люди укладають такі фіктивні шлюби, потім дружина живе в Україні, можливо, вже з іншим чоловіком, набула у власність якесь майно, а через певний час фіктивний чоловік подає позов на неї і ділить майно через суд. Тоді доводиться в суді надавати докази того, що вони насправді не проживали разом, уклали шлюб не з метою створення сім’ї і в них не було мети ні проживати разом, ні сім’ю створювати, Знову судові процеси – визнання шлюбу недійсним і поділ майна», - зазначив Бабенко.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, юрист розповів, за якими реєстрами варто перевірити майбутнього бізнес-партнера.

Також Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, як перевірити ризики інвестування в новобудову.