За його словами, в нашій країні це відбувається дещо інакше, ніж у світі.

«У нас просто сказали: будеш продавати за цією ціною. І все. Немає ніякої формули! Ціна на будь-який товар формується на ринку, попит і пропозиція. Ми коли купуємо хліб в магазині - там зерно за світовими цінами», - говорить він.

Фінансист відзначає, що зараз склалася супер-деструктивна ситуація на європейському ринку газу.

«Там ціна вже понад 1000 доларів. Чому? Там цілий набір факторів. Зазвичай кажуть: ринку немає, тому що це «Газпром». «Газпром» якщо і впливає, то чуть-чуть. Вони зараз надувають щоки, що ми такі страшні! Дивіться, це ж ми, ми можемо! Вони дійсно використовують ситуацію, щоб продавити «Північний потік-2» та інше. Але ситуація глобальна складніша», - зазначає Фурса.

У Європі в цьому році економіка відновлюється після локдауну, і попит більший, продовжує він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Ми бачимо всюди якісь проблеми. В Англії немає бензину. У цей момент попит більше, і Голландія виводить родовище на 40 мільярдів кубів. Це як весь транзит через Україну. Тому що старе родовище, Грета Тунберг, колись там землетрус було - закрили. По-друге, американський скраплений газ, який раніше йшов до Європи, зараз йде в Азію. Тому що в Азії ще більше ціни. Засуха в Бразилії привела до того, що у них в цьому році більше попит на газ. Бах! - американський газ пішов до Бразилії», - пояснює експерт.

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».

Також Знай.ua повідомляв, що Стус припустив, що Гагаріну було б краще злітати в космос на початку 90-х.