Свою думку авіаційний інженер, історик, публіцист, письменник Марк Солонін висловив у програмі «On target з капітаном Гарі Табах».

Він висловив думку, яким чином на території Польщі, в Освенцимі, з'явився німецький табір смерті. Як там опинилися німці, чи не допоміг їм хтось там опинитися?

«Ці два товариша, два вусатих, розв'язали Другу світову війну, і тільки в ході цієї війни став можливий геноцид єврейського населення Східної Європи. Прибрати євреїв у Польщі Сталін просто допоміг Гітлеру. Що ж стосується того катастрофічного розгрому Червоної армії влітку 1941 року, коли за кілька тижнів і опинилася під німецькою окупацією вся Західна Білорусь, Західна Україна, Литва - якраз та сама територія, на якій проживало близько 2 мільйонів єврейського населення, яке було поголовно знищено», - говорить він.

Цей розгром на совісті Сталіна і створеної ним системи. Причому не було знайдено жодного наказу з приводу дій, пов'язаних із тим, що на окупованій німцями території відбувається геноцид якоїсь частини радянських людей.

«Євреї, не євреї - але це радянські люди. Не було жодного папірця. Нарешті, 10 липня 1941 вони приймають велику постанову про евакуацію. Там все розписано, багато пунктів. Там навіть сказано, що худобу треба гнати перегоном. Про перегін худоби написано, про сім'ї партійних працівників написано, про промисловість і вивіз до останньої краплі всього зерна написано. Про євреїв не написано жодного слова», - констатує Солонін.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотухін розповів, Золотухін розповів, чому українські спецслужби не змогли протидіяти російським.

Також Знай.ua повідомляв, що Шеховцов розповів про зв'язки СРСР із вкрай правими силами у Німеччині.