«Наше керівництво намагається не помічати дійсно кричущі проблеми в суспільстві щодо тарифів і щодо трудових прав. Треба розуміти, що вектор розвитку держави спочатку був встановлений неправильно, він спрямований таким чином, що держава максимально обмежується від участі у всіх соціально-економічних процесах. Наша держава не готова перед громадянами нести відповідальність за те, що відбувається. І якщо в усьому світі від цієї концепції давно відмовилися, то чомусь Україна намагається наздогнати вісімнадцяте сторіччя», - підкреслив він.

Романченко розповів, що в Україні є різні профспілки й серед них є не надто добропорядні. Але те, які у нас профспілки, в першу чергу залежить від громадян, упевнений він, тому що саме громадяни формують ці професійні об'єднання. Тому, вважає він, самі працівники мають створювати дієві та добропорядні профспілки на місцях.

«Якщо нічого в цьому плані не робити, то нічого і не буде. Завдання наших людей активізуватися та навчитися захищати свої інтереси. Якщо люди будуть продовжувати поводитися так само пасивно, як вони це робили в попередні роки, то звичайно ніяких змін ми не отримаємо. І якщо говорити про перезапуск профспілок, то це не означає, що профспілка «Сонечко» повинна стати профспілкою «Зірочка» з фасадними змінами. А дійсно перевантажити їх таким чином, щоб люди брали участь активно в житті профспілок», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Бала заявив, що осінь може стати лакмусовим папером для влади і для опозиції.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бала пояснив, чому Монастирський саме зараз призначив Геращенка своїм радником.