Про це він розповів в новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Тому що через цей контракт «Газпрому» з Угорщиною Україна втрачає досить великий обсяг газу, який йшов транзитом через Україну в Угорщину. А Росія платить за транзит, таким чином Україна втрачає гроші, які вона отримувала за транзитні послуги. Зараз, очевидно, газ для Угорщини піде в обхід України і на тлі запуску «Північного потоку-2» це буде дуже болісно», - повідомив він.

Леонов вважає, що всі ці збіги були розтягнуті в часі й відбулися через те, що українське керівництво помітило їх в останній момент. Що стосується Угорщини, яка закуповує тепер газ на пряму у Росії, підкреслив він, то будівництво перемички з Балкан почалося ще у 2020 році та цього ніхто не приховував. Україна тоді ніяк не відреагувала на цю небезпеку, підтвердив він, очевидно навіть не прорахувавши її.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Щось вирішувати з Угорщиною досить складно, тому що вона слабо слухається навіть Європейський Союз. За що в ЄС час від часу з'являються ідеї введення санкцій проти Угорщини. Проте Україна могла залучати союзників в Європі. І як варіант з боку Німеччини, яка ще може натиснути на Угорщину. Але це вже умоглядні висновки, тому що зараз говорити про це, коли поїзд пішов, марно», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що до кінця року газопровід в обхід України планується ввести в експлуатацію.

Також Знай.ua писав про те, що Степанюк розповів, чи вплине запуск «Північного потоку-2» на курс гривні.