Про це він сказав у програмі "Толкові розмови" з Олексієм Толкачовим.

"З точки зору глобального сторітеллінга, є 4 важливих елементи для будь-якої нації. Які визначають її успіх чи неуспіх. Перший елемент — це велика історія власної винятковості. Національний наратив про власну винятковість. Тому що якщо нація не вірить, що вона особлива і у неї є особлива доля — то вона, врешті-решт, перетворюється в колонію іншої нації, у якої є така історія", - сказав Валерій Примост.

Він зазначив, що другим важливим елементом є національна ідеологія, яка випливає з історії.

"Третя позиція — це політичний формат. Формат держави. І четвертий - це економічний формат. Якщо 4 плюси з 4, як у Китаю, наприклад, то він пре як трактор. У нас, на жаль, 4 мінуси з 4. І тому у нас все складно. У нас була свого часу велика історія, це було за часів Київської Русі. Ми були чудовою імперією, яка несла світло християнства язичникам навколо. Але потім, при монголах, все це закінчилося", - додав Примост.

За його словами, велика історія дає переконання, що країна особлива і має велику планетарну місію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, які є методи розвитку економіки.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Стяжкіна заявила, що і Перша, і Друга світова війна були про катастрофах імперій.