Про це він розповів у своєму блозі.

«Кажуть, що будівельний бізнес недоплачує податки і у нього є пільги. Давайте проаналізуємо. Будівельний бізнес у структурі ВВП – 2%, сплатив у минулому році 1.6 млрд гривень податку на прибуток, а аграрний бізнес 13% в структурі ВВП, а аграрному бізнесу зменшили податок на додану вартість до 14%», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, зменшенням ПДВ для аграрного бізнесу підтримали не тих, хто займається переробкою, а тільки експортерів. Як зазначив економіст, агробізнес, маючи 13% в структурі ВВП, сплатив 380 млн податку на прибуток (будівництво при 2% – 1.6 млрд).

«Будівництво – це двигун будь-якої економіки. Треба, щоб будувалося, але тільки бажано, щоб не тільки квартири і торгові центри, а в ідеалі – заводи. Але якщо не буде перше будуватися, то і другого ніколи не буде. Заводи будуються, щоб виробляти продукцію, яка потрібна буде людям, які купують квартири», - сказав Атаманюк.

На думку економіста, всі країни діють з економічних законів, а ми не користуємося ними. За його словами, потрібно обнулити відсотки по кредитах і зменшити податки – це два методи розвитку економіки.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що Україна втратила потужну зброю – активне використання своєї ГТС.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк розповів, навіщо представники влади декларують біткоїни.