Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Україну кинули на великі гроші в газовому питанні. Угорщина підписала договір з «Газпромом» в обхід України. Це як мінімум дипломатичний провал, а по факту в найближчі 15 років ми недоотримаємо величезні гроші в бюджеті», - заявила Завальнюк.

Вона зазначила, що спроби України подати на Угорщину скаргу до Європейської комісії не увінчалися успіхом. За її словами, нам відразу нагадали, що Україні не раз надавали допомогу, і ми не в праві диктувати чужій країні, як і з ким вести справи. Завальнюк додала, що з запуском Північного потоку про газові бонуси українці теж можуть забути. Крім того, журналістка зазначила, що питання з тарифами в Україні зовсім зайшло в глухий кут.

«В цей опалювальний сезон ціни на тепло і гарячу воду в Україні не зростатимуть, незважаючи на страшну ціну на газ у Європі», - повідомила Завальнюк.

Журналістка розповіла, що про це заявив президент Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад, і уряд, НАК «Нафтогаз України», Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад підпишуть відповідний меморандум.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

«М'яко постелили, але спати все одно буде жорстко, адже ми всі розуміємо, що ситуація далеко не така. І заплатити нам все одно доведеться», - вважає Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що до кінця року газопровід в обхід України планується ввести в експлуатацію.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенка, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.