«Діабет другого типу - це проблема, яка формується не за один тиждень через вживання солодощів. Це стан, який формується роками, дуже настирливо формується самостійно нашими людьми. І коли людині говориш, що необхідно заняття спортом і правильне харчування, він думає, що у нього нічого не болить, а енергії менше, тому що я старію. Але насправді це вже знаки. Є такий стан організму, який передує діабету другого типу - це патологічна інсулінорезистентність», - підкреслила вона.

Богатирьова розповіла, що це стан, коли рецептори до інсуліну, які покривають кожну клітину організму, стають нечутливі до самого інсуліну. І через неправильне харчування і відсутність фізичних навантажень, акцентувала вона, з'являється патологічна інсулінорезистентність. Коли ми поїли, у нас починає вироблятися інсулін, підтвердила вона, а він виробляється на будь-яку їжу, не тільки на вуглеводи.

«Інсулін, коли виробляється, він повинен завести глюкозу через певні рецептори в кожну клітину нашого організму і там утворити одиницю енергії. Якщо інсуліну дуже багато у відповідь на часте споживання їжі або велика кількість солодкого, то рецептори стають не чутливими. І треба набагато більше інсуліну, щоб протягнути туди глюкозу для правильної роботи енергоутворення. Перше, що потрібно зробити, щоб не доводити себе до такого стану, постарайтеся вживати їжу з перервою в 4-4,5 години, їсти збалансовану їжу і в певній кількості, без переїдання і не запивати все відразу водою», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Лісневської, що формально на листочку безкоштовна медицина є.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Також раніше для Знай.ua Лісневська розповідала, як покращити реформу сімейної медицини.