Про це він сказав в ефірі програми «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Минулого року в Україні було падіння економіки, але зараз вона зростає. На початку року очікувалося зростання п'ять відсотків, насправді буде трохи нижче чотирьох, але зростання все-таки є. Ми повністю відіграємо втрати минулого року. З минулого року йде зростання реальних, тобто з урахуванням інфляції, доходів населення. Зараз середня зарплата – п'ятсот доларів, а це максимальний рівень за всю історію незалежної України. А якщо зростають доходи, то зростає і споживання. Правда, і інфляція зростає, але зараз це головна проблема всієї світової економіки, а не тільки української. Ні Мінфін, ні Національний банк тут на при чому. Так, інфляція є, але вона в основному імпортного походження», - зазначає експерт.

Її основну причину він бачить в тому, що США десять років друкували занадто багато доларів, а у 2020 році ще додрукували, щоб побороти коронакризу.

«Зараз у світі дорожчають всі продукти, а не тільки харчі. Те ж саме стосується енергоносіїв. Так, вони дорожчають в Україні, але вони всюди дорожчають», - говорить Сергій Фурса.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав офшори річчю, яка негарна з морально-етичної точки зору, але не є порушенням законів.

Також Знай.ua повідомляє, що, за словами Фурси, зараз українська держава знову дотує своїх олігархів, як це було за часів президентства Януковича.