Про це вона розповіла у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«Ніхто не призначає людей до громадської діяльності. Люди самі приймають рішення. Межа у кожного та, яку він несе перед собою. Головне, що громадянське суспільство може пропонувати рішення, вони мають бути дійсно конструктивні», - вважає Майборода.

На її думку, повинна бути конструктивна критика, а також громадський контроль над діями державників та представників влади, які є виконавцями і менеджерами процесу, яких по суті наймає наше суспільство. Вона зазначила, що важливо не переходити межу взаємодії між ними, а громадськість має об’єктивно до всього ставитись. Майборода розповіла, що часто бачить, як ті чи інші діячі висловлюють розчарування, заявляють, що мали певні наміри та бачення, але відчувають себе зрадженими.

«Для того щоб не бути зрадженими, треба бачити те, що ти хочеш здійснити, і здійснювати це», - переконана гостя програми.

Вона також прокоментувала засоби впливу на владу, серед яких зокрема активні протести або більш м’які способи повпливати на рішення чи поведінку державників, як от співпраця зі ЗМІ, організація парадів тощо.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«У нас має бути і те, і інше. В Україні є межа толерантності громадянського суспільства. Я би хотіла, щоб в державі всі державні системи працювали як єдиний механізм для громадянина і інтересів держави, але поки що ми маємо, що у нас в державі криза: управлінська, політична, криза ідентичності, частково безпекова, криза свідомості», - зазначила Майборода.

На її думку, в таких умовах не дуже поважають тих, хто приймає системні рішення, оскільки в таких умовах влада шукає короткі шляхи до вирішення проблем.

Як повідомляв Знай.ua, Сотскова заявила, що у Росії почалися фінансові проблеми після окупації Криму.

Також Знай.ua писав про те, що відбулася презентація звітів про тортури РФ на окупованих територіях України.