Про це він розповів на каналі «Znaj.24».

«На 40% збільшилася освітня субвенція з моменту, коли ми прийшли до влади. Це не відповідає тому, що насправді має бути (через інфляцію, - Ред.). У законі про освіту записано, що мінімальна заробітна плата вчителя у 2023 році повинна бути у 3 мінімальних заробітних плати», - зазначив Грищук.

За словами нардепа, по закону заробітна плата вчителя повинна бути десь 20 тисяч гривень. Як зазначив Грищук, наразі визначити середню зарплату вчителя неможливо, тому що значну її частину складають надбавки.

«Проблема у тому, що якщо ви молодий вчитель, то ви заходите на мінімальну заробітну плату, з якою у Києві неможливо жити. Тільки за вислугу років, класне керівництво або інші речі, за які можна отримати надбавки, можна вийти на якусь пристойну суму», - підкреслив Грищук.

Як зазначив нардеп, є дві проблеми щодо оплати праці вчителів: загальна сума і система виплати цих заробітних плат.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рябцев розповів, скільки газу є в українських сховищах.

Також Знай.ua повідомляв, що Бортник розповів, чого варто очікувати в новому політичному сезоні.