Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«У четвер на марш протесту вийшли профспілки. Це не дивно – нові закони щодо трудящих схожі більше на запровадження кріпосного права. Роботодавець тепер не повинен доводити причини звільнення, оскільки не зобов'язаний законодавством», - розповіла Завальнюк.

Вона пояснила, що тепер особа в разі порушення прав не зможе звернутися до суду, оскільки роботодавець не зобов'язаний доводити своє рішення про звільнення навіть усно. За словами журналістки, згідно із законопроєктом, роботодавець зобов'язаний тільки виплатити компенсацію, розмір якої встановив в трудовому договорі.

«До суду звернутися теж неможливо, щоб оскаржити своє звільнення, оскільки роботодавець не зобов'язаний доводити своє рішення про звільнення. Ще внесені поправки до трудового договору і багато іншого», - додала Завальнюк.

За її словами, протести абсолютно природні, адже працівники стали розуміти, що вони можуть залишитися без захисту перед роботодавцем з боку закону, тому вийшли на пікет. При цьому, додала журналістка, на протесті люди згадали все - і ціни для населення на газ, і тарифи на електроенергію, і комуналку.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

«Підняли питання ФОПів, за посади по зарплаті, соціальної нерівності і багато іншого. Кількість протестуючих теж була немалою. За словами тих, хто прийшов туди, це тільки початок, і в недалекому майбутньому можуть встати міста», - вважає Завальнюк.

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Катерина Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua повідомляв про те, кому в Україні загрожує провести зиму без опалення.