Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих».

«Політика це похідне від економіки, це інструмент реалізації своїх економічних інтересів. Прийнято вважати, що держави правові, але насправді, перш ніж закон постає, хтось мусить ухвалити рішення, що це закон і закон ухвалюється таким чином, щоб реалізовувати свої інтереси», - зазначив Рохов.

За словами експерта, за нормальних обставин політик це не власник, а представник інтересів, але у таких випадках, як в Україні, політик може бути одночасно й бізнесменом і політиком.

«Сам свою компанію профінансував і сам свої інтереси відстояв, задля збагачення і примноження своїх статків. Якщо люди інвестують у виборчий процес власні кошти, то вони роблять це, щоб подбати про громадян? Ні, це ж бізнес», - підкреслив Рохов.

Як зазначив експерт, політики приходять до влади, щоб мати доступ до системи прийняття рішень і преференції, куди спрямовувати державні ресурси.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков заявив, що революційний привід неможливо зробити штучно.

Також Знай.ua повідомляв, що Себастьянович заявив, що ми повинні будувати державу загального добробуту.