Про це він розповів на каналі «Православна церква».

«Традиція поминання і живих, і покійних за літургійним богослужінням – це не просто літургійне надання, а жива необхідність нашого життя, оскільки молитва літургії не тільки проголошується, а у священнодійствах повністю повторює все життя Ісуса Христа від народження до розп'яття», - зазначив Ющик.

За словами священнослужителя, це робиться з метою, щоб ми так пам'ятали жертву Христову і через його жертву в літургії брали в цьому жертвопринесенні нашу участь. Як зазначив протоієрей, згадка і живих і покійних відбувається під час проскомидії, коли частка з проскури покладається на святий дискос біля проскури, над якою ми будемо просити благодать Святого духа, щоб Господь явив нам частинку тілом господнім.

«Біля хлібного агнця покладається маленька частинка з кожної проскури з поминанням імені живого або померлого і не тільки покладається біля цього агнця, але і по закінченню кінця літургії всі ці частинки з поминанням і живих і покійних водружаються в святу чашу з кров'ю Господньою», - сказав Ющик.

Як зазначив протоієрей, наша молитва це не тільки винесення імені того, за кого ми молимося, а й візуальне священнодійство, в якому ми в пам'ять про кожну людину занурюємо частку в кров господню з проханням, щоб Господь своєю кров'ю омив наші гріхи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ієромонах Митрофан заявив, що ікона – це вікно в невидимий світ, в який ми прагнемо.

Також Знай.ua публікував оповідання Ющика: Найголовніша молитва за померлих – це літургійна.