Про це він розповів у себе в блозі.

«Багато власників землі ставлять питання, чому ціна врожаю в одноосібників на 40-50% менша, ніж в орендарів? Багато власників землі, які самі обробляють землю, не замислювались: вони отримували гроші і закрили це питання, а скільки отримує орендар – вони не цікавляться», - зазначив Головін.

Експерт розповів, що коли одноосібник привозить свою продукцію на комбінат або елеватор, то з нього не стягують ПДВ. За його словами, на цій підставі 20% від ціни знімають через те, що одноосібник не сплачує ПДВ.

«Одноосібник не є суб’єктом підприємницької діяльності і коли знімають ціну, то говорять: «Ми повинні за тебе заплатити податок: 18% ПДФО та 1,5% військового збору». З іншої сторони те, що одноосібник привозить, це також є доходом, а за будь-який дохід повинен сплачуватись Єдиний соціальний внесок 22%», - підкреслив Головін.

За словами експерта, якщо проводити це все офіційно, то з одноосібника в офіційному пункті прийому повинні зняти 60%. Як зазначив Головін, офіційні пункти прийому не хочуть мати справу з незареєстрованими одноосібниками, через що одноосібники мають здавати врожай спекулянтам, які на цьому наживаються.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Головін заявив, що власники землі є безправними порівняно з орендарями.

Також Знай.ua повідомляв, що Головін розповів, що поняття «фермер» є неправильним.