Про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

За словами Толкачова, зрозуміти, що таке справжня любов до себе, можна за аналогією до нашого ставлення до дітей. Наприклад, пояснив футуролог, людині потрібно уявити, що у неї є дитина. Футуролог зазначив, що будь-хто хотів би, щоб його дитина була здорова, радісна, не страждала на депресію, щоб її оточували хороші люди, вона працювала на цікавій роботі, розвивалася і була щаслива.

«Варто поставити себе на місце цієї уявної власної дитини і подивитися, як би ви ставилися до своєї дитини і як ви ставитеся до самого себе. Це ключова проблема – нас не вчили любити себе. Замість цього глобальна система нав'язала ідеали егоїзму і споживацтва», - вважає Толкачов.

За його словами, більшість людей не знають, навіщо вони живуть і що насправді їм потрібно в житті, але, якщо всі захочуть, наприклад, дорогий годинник або автомобіль – інші люди теж починають їх хотіти. Таким чином, говорить футуролог, виходить, що мільярди людей по всьому світу живуть абсолютно не своїм життям і не своїми цінностями, не розуміючи, хто вони насправді.

«Шлях любові до себе – це не шлях споживацтва, це шлях самопізнання, самовиявлення, самоактуалізації. Побудова внутрішньої гармонії, коли у людини мир в душі, щастя і світло. Коли людині досить, і вона може своїм щастям поділитися з іншим. Коли людина перестає бути споживачем і стає творцем. Можна бути творцем навіть створюючи гарний настрій в сім'ї, радість в робочому колективі. І саме це є дорогою любові до себе», - розповів Толкачов.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кривін заявив, що держава не хоче розвивати українську культуру.

Також для Знай.ua Толкачов заявив, що держава необхідна для щастя людей.