Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

«У нас відношення держборгу до ВВП близько 50%, а в наступному році очікується подальше зниження цього показника. Треба прагнути зменшувати цей показник, але він не надзвичайний, у нас немає проблем з держборгом», - зазначив Фурса.

Як зазначив експерт, у 2021 році планувався дефіцит бюджету на рівні 5% від ВВП, і це передбачало збільшення боргового навантаження в цьому році. За словами фінансиста, ситуація склалася набагато краще, тому що в цьому році бюджет перевиконується, тому держборг не є небезпечним для України.

«Борг буде менше, ніж очікувався: саме співвідношення боргу до ВВП – це важливо, а абсолютна сума боргу нікого не цікавить. Україна, як будь-яка інша країна світу, ніколи не гасить борг своїми грошима. Світова економіка працює по-іншому», - сказав Фурса.

За словами фінансиста, країни, щоб погасити борг, просто привертають новий борг – це стандартна модель. За його словами, країни завжди гасять борг, коли виходять на ринок і отримують новий.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник розповів, що його бентежить в смерті Антона Полякова.

Також Знай.ua публікував слова Мусієнка: Україна не має чіткої, виразної і послідовної позиції по Донбасу.