Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Влада нам просто бреше. І як не намагаються нам підсолодити пілюлю, але тарифи все одно будуть підвищуватися. Ціни на газ в Європі з кожним днем ростуть. Рівень газу в українських підземних сховищах набагато менше торішніх показників. Борги українців за комуналку зростають. Скільки вже 80 млрд, або вже більше? І скоро опалювальний сезон», - каже Котенкова.

Вона зазначила, що ціна на газ дуже зросла, а раніше, коли ціна на нього була нижчою, його не купували через брак грошей, які, за словами журналістки, швидше за все були розтрачені на щось інше. Тепер, додала вона, Україні доведеться купувати газ за вищою ціною.

«Через зростання цін на газ піднімуться ціни на комунальні послуги. Це призведе до ще більшої заборгованості населення, а значить буде криза неплатежів. А за це тепер збираються жорстко карати, аж до того, що будуть забирати житло за борги», - розповіла Котенкова.

Журналістка нагадала обіцянку президента про те, що тарифи взимку підвищуватися не будуть, оскільки уряд і місцева влада підписали меморандум з Нафтогазом, в якому місцева влада зобов'язалися не підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду, а центральна влада – забезпечити комунальні підприємства теплоенерго безперебійним постачанням газу, а також допомогти населеним пунктам грошима, щоб ті змогли профінансувати проходження опалювального сезону при колишніх тарифах на тепло для населення.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Звучить, звичайно, добре, але це все слова. Дій ми поки не бачили. Комуналка – це одна з найболючіших тем для українців сьогодні, особливо напередодні нового опалювального сезону. І влада, як завжди, обіцяє», - заявила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів про подорожчання тарифів на опалення і гарячу воду.

Також Знай.ua писав про те, що Павловський розповів про відповідальність влади за ціни на газ.