Про це повідомив керівник Національного Корпусу в Луганській області Владислав Кирилов у своєму Facebook.

«Нам стало відомо, що на приватній броварні Володимира Струка утримується ведмідь! Для з'ясування законності перебування тварини на даній території ми звернулися в зоозахисну та природоохоронну організацію «Закон Природи», - зазначив Кирилов.

За словами націоналіста, представники природоохоронної організації заявили, що це саме бурий ведмідь, який занесений до Червоної книги України, тому його утримання є незаконним.

«Глава ГО «Закон Природи» Яна Титаренко направила звернення до Державної екологічної інспекції України з вимогою провести перевірку і вилучити тварину відповідно до прописаної процедури», - підкреслив Кирилов.

Як зазначив націоналіст, довге перебування ведмедя з людьми могло призвести до втрати його природних інстинктів, тому випуск його в дику природу неможливий.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

«На даний момент ведуться переговори про переміщення ведмедя до реабілітаційного центру, де він зможе прожити залишок життя в умовах, максимально наближених до природних», - зазначив Кирилов.

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус закликає підписати петицію щодо біженців з Афганістану, яких збирається прийняти влада.

Також Знай.ua повідомляв, що молодші командири полку «Азов» провели тренування на прикладі армій блоку НАТО.