Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Звичайно, саме тому, що Україна не залежить від цін на газ, Нафтогаз просить в уряду 45 мільярдів гривень на закупівлю відсутнього газу. Інакше нам не пройти опалювальний сезон. Насправді Україна на рік споживає 30 мільярдів кубометрів газу, з них 10 мільярдів – імпортні. І, на відміну від Німеччини, ми закуповуємо газ не за довгостроковими контрактами. Ми купуємо за спотовими контрактами – за тією ціною, яка зараз є на біржі, тобто в цей момент трохи менше тисячі доларів. А в збиток собі газ продавати ніхто не буде. Ось у нас і ростуть ціни на газ – саме через цю нібито ринкову модель», - говорить експерт.

Він також зазначив, що меморандум не може чітко фіксувати ціну на газ, адже це не юридичний документ, а лише протокол про наміри.

«Минулий рік показав, що уряд свої зобов'язання не виконує. А нинішній меморандум показує, що він і не збирається їх виконувати. Свідчення цьому – статистика по відключеннях різних об'єктів», - стверджує Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповідав про те, як деглобалізація може врятувати від економічної кризи.

Також Знай.ua повідомляв, що Скаршевський дав прогноз зростання цін на опалення.