«Для мене хороший приклад трансформації держінститутів - це Патрульна поліція. Мене штрафували не раз, мені соромно. Але я кожен раз плачу штраф і кажу хлопцям: «Я вам вдячний, що ви є. Ви для мене - приклад трансформації України, я готовий за вас битися, якщо будуть ображати», - розповідає він.

Другий приклад трансформацій - це сервіси «Готово» і «Дія». Не все ідеально, але він в рази поліпшив систему взаємодії з державою.

«Це три крутих трансформації. Я вважаю Мінцифру одним з найкрутіших міністерств з точки зору трансформацій. Тому що інші міністерства - це, як правило, колишні радянські інституції, які працюють в тій же парадигмі. Мінцифра хакає систему», - каже Амелін.

Він пояснює принцип взаємодії держави з суспільством.

«Що таке нормативна база? Це алгоритм, а алгоритм - це програма. Можна цифровізувати 90 відсотків всіх держсервісів. Через Дію я можу отримати ліцензію протягом години, займатися підприємництвом, починаючи з завтрашнього дня, це круто. Хоча не всі державні структури сприймають «Дію» всерйоз», - резюмує Амелін.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів про модель розвитку України «за домовленістю»: «Захід – ідейні люди, ви займаєтесь духовними справами».

Також Знай.ua повідомляв слова Чепового, що Сенсом держави є щастя громадян, які можуть, не виїжджаючи з країни, самореалізуватися.