Він висловив свої думки про бізнес у програмі Олексія Толкачова «БДСМ. Болючі розмови».

«Вікно Овертона вже розкрито ширше нікуди. Для того щоб зрозуміти, в якій ситуації знаходиться малий і середній бізнес в Україні, а зараз і великий, звернемося до цифр. Почнемо з того, що ВВП України - 155 мільярдів доларів. Для порівняння: ВВП Нью-Йорка - один трильйон. ВВП на душу населення одного українця становить 3 725 доларів. А ВВП на душу населення у Швеції складає 51 000 доларів на одного шведа. І тут не плутати зі Швейцарією, де 81 000», - говорить він.

Гарнат пояснив, яку частку в ВВП становить малий і середній бізнес: близько 55 відсотків.

«В Україні на сьогодні відкрито комерційних підприємств порядку 900 000, і трохи менше 2 мільйонів ФОПів. Це говорить про те, що у нас країна творчої активності, країна діяльності, громадяни хочуть діяти. Вони хочуть творити, хочуть придумувати. Вони це роблять, але тільки не завдяки, а всупереч», - міркує економіст.

В Україні річний оборот малої компанії якщо і становить 200 000 доларів - це вже добре.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«А в Європі це відразу на порядок більше, тобто 2-3 мільйони євро. Звичайно, там категорія малого і середнього бізнесу трошки різниться. Тому, коли до нас приїжджають чергові гастролери, яких залучають для того, щоб вони тут нам підправили щось в економіці, провели якісь реформи, то вони приїжджають з принципово іншого середовища. Вони ніби з Марса сюди прилітають», - робить висновок Гарнат.

Знай.ua повідомляв думку Окландера, що Українцям потрібно поміняти світогляд і перестати озиратися на більш сильних і успішних сусідів, а ставати успішними самим.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.