Про це він розповів у своєму блозі.

«За фактом ми все одно використовуємо російський газ. Тільки він не стає менш російським, якщо ми до ціни «Газпрому» прикладаємо ціну словацької та угорської компанії прокладки», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, таким чином ми самі себе обманюємо, витрачаючи більше грошей. Як зазначив економіст, люди самі не можуть домовитися про прямі постачання, а Кабінет міністрів в силу політичної обстановки змушений діяти саме так.

«Порушити питання і на гірших умовах зберегти в майбутнє покоління нашу трубу, вкладати в неї гроші і забезпечити її сировиною і збутом – це газотранспортний консорціум зробить зараз», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив економіст, газотранспортний консорціум між Україною, Німеччиною та Росією здатний вирішити всі проблеми, пов'язані з поставками по нашій ГТС. За словами експерта, наша ГТС зараз вже менше буде коштувати, але це вже хоч щось: ми ж не повинні чекати, коли вона буде коштувати нуль.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк заявив, що до англійським правом найбільше довіри на міжнародній арені.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів, що в обхід України побудовано 6 газотранспортних шляхів.