Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

За словами Ялі, рівень захворюваності в Україні стає дедалі більшим. Він зазначив, що, з огляду на складну симптоматику і лікування самої коронавірусної хвороби, для боротьби з пандемією необхідна усвідомленість і громадянська відповідальність населення, з якими в Україні є проблеми. Так, каже політолог, відчуваючи характерні симптоми і не вилікувавши хворобу до кінця, людина може дозволити собі проігнорувати самоізоляцію і наражає на небезпеку інших.

Крім того, через локдауни і необхідність самоізоляції люди можуть принаймні тимчасово втратити роботу і, відповідно, дохід. Політолог додав, що виявлення і лікування коронавірусу – це також немаленькі додаткові витрати на тестування і ліки, які можуть просто бути непідйомними для середньостатистичної української сім'ї, не кажучи вже про пенсіонерів.

«Головну проблему і виклик в подоланні пандемії для України становлять саме ті, хто переносить коронавірус в легкій формі. Як не дивно це звучить. Я знаю масу випадків, коли люди просто економили на тестах», - каже Ялі.

Причинами, за словами політолога, ставали, по-перше, економія коштів на самих тестах, а по-друге, бажання не йти на самоізоляцію, не випадати з робочого графіка і не втрачати доходи.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

«По-третє, якщо ми беремо минулий рік і першу хвилю, тоді лабораторій було мало і були численні черги. А серед тих, хто очікує у черзі – більшість заражених. Тому поки влада не візьме хоча б частину витрат на тестування на себе, проблема не буде вирішена. І буде лише посилюватися», - заявив Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Скаршевський розповідав про те, як деглобалізація може врятувати від економічної кризи.

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко розповів, чи слід українцям чекати економічну кризу до Нового Року.