Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Ялі попереджає, що в українських сховищах може виявитися надто мало газу, аби забезпечити потреби населення. «Враховуючи, що першу половину року українські компанії, які видобувають газ, вважали за краще продавати його промисловим підприємствам, тим самим серйозно збільшуючи власний прибуток», - пояснює він. Водночас експерт нагадує, що є ще соціальна інфраструктура, є школи, лікарні та дитсадки, а в той же час ціни ростуть, а з ними – і боргове навантаження.

Принагідно він нагадує про енергетичну кризу в європейських державах, а відтак можна бачити безперервне зростання котирування на газ, який купує Україна.

Політолог посилається на прогнози аналітиків і зазначає, що ще кілька місяців ціни на газ у Європі залишатимуться на такому ж високому рівні, що негативно відобразиться на українській промисловості. У такому разі, пояснює Ялі, українська продукція втратить свою конкурентоспроможність на світовому ринку і припинить свою роботу Одеський припортовий завод, найбільший виробник добрив.

Окрім цього, додає він, стає негативною для України і цінова кон'юнктура на сировину на світових ринках, що зменшить валютну виручку українських експортерів, що призведе до збільшення торговельного дисбалансу.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Також політолог додає, що варто поглянути на результати переговорів у Москві і не забувати, що запуск Північного потоку-2 лише посилить Росію за столом переговорів. «У Кремлі підсилюють тиск по всіх фронтах. І якщо дипломатичний і військовий тиск в попередні сім років не дали результатів, то економічний тиск може вже цієї зими при певних умовах змінити ситуацію», - переконаний експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі прокоментував резонансну статтю Медведєва в виданні «Коммерсант».

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.