Про це він розповів у новому випуску програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко.

«Для когось Донбас це проблема, а для когось Донбас це рішення. Адже всі останні дипломатичні активності навколо цього питання: стаття Медведєва, візит Нуланд в Москву, заяви офіційних осіб, в тому числі президентів і переговори на рівні Україна-ЄС. Кажуть про те, що у всіх сторін є розуміння необхідності виходу з донбаського глухого кута. І знайти вихід з нього можна в його канонічній версії. Тобто домовляємося про виконання Мінських угод в рамках Мінських угод», - повідомив він.

Бізяєв сказав, що будь-які домовленості повинні бути конвертовані в реальні дії. І немає проблеми в імплементації формули Штайнмаєра в українське законодавство, вважає він, проблема полягає в тому, як її виконати? На Донбасі вже майже 700 тисяч російських громадян, підкреслив він, і не зрозуміло, що тепер з цим робити? Адже війна йде не тільки на військовому та інформаційному фронті, акцентував він, але й на фронті ідеологічному.

«Війна в багатьох місцях йде й в головах і що з цим робити? Тобто не буде чарівного рішення та формули, яка дозволить помахом палички вирішити цю проблему. Донбас – це досить довгий та тривалий в основному непублічний дипломатичний процес. А поки якихось явних проривів я не бачу. Але Росія чітко дала зрозуміти Європі, що вирішувати всі питання в поточній конфігурації з нашим керівництвом вона не хоче. Поки потреби немає, але, з іншого боку, поговорити хоче», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі назвав ймовірний порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Знай.ua публікував слова Мусієнка: Україна не має чіткої, виразної і послідовної позиції по Донбасу.