Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«І кожен з наших президентів усвідомлює, що Україна найближчим часом до Євросоюзу не потрапить. При тому, що ми б дуже хотіли, й очевидно є країни, які б теж хотіли цього. Але, на жаль, лідери Євросоюзу на сьогодні не готові обговорювати вступ України до їхньої міжнародної спільноти. Хоча б тому, що нас дуже багато, сорок мільйонів осіб, які прийдуть. Якщо б Україна вступила в ЄС, то приблизно кожен дванадцятий європеєць був би українцем», - підкреслив він.

Подорожній сказав, що всі саміти, які проводяться між Україною та Європейським Союзом, насамперед це прагнення ЄС показати, що дійсно Україна є поряд з Європою. Україна є на порозі Європи, акцентував він, та вона є тією країною, в якій політично Євросоюз зацікавлений. Тому такі зустрічі й проводяться, вважає він, на яких приймаються якісь рішення, а іноді й ніяких рішень не приймають.

«Цього разу на саміті було прийняте дуже важливе рішення для українців про вільне небо з Євросоюзом. Принаймні в практичному вимірі для кожного українського громадянина це буде плюс. Я не можу сказати, що це буде плюс для наших авіакомпаній, тому що їм зараз прийдеться конкурувати з великими серйозними компаніями більш жорстко. Бо вони не матимуть практично жодних преференцій з боку України як держави. Але для громадян це точно буде плюс», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі назвав ймовірний порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Знай.ua публікував слова Мусієнка: Україна не має чіткої, виразної і послідовної позиції по Донбасу.