Про це він розповів у програмі «Толкова розмова» Олексія Толкачова.

«Олігархи з нами, політичними експертами, не працюють, - каже він. - Якщо працюють - то це вже соціально відповідальний бізнес. Як правило, політичні експерти їм радять брати участь і в якихось соціальних питаннях. Вони спонсорують певні гранти розвитку українських сіл, або спонсорують арт-об'єкти, або програми підтримки українських вчителів. Тобто коли поруч з представниками великого бізнесу є тямущі радники, то вони їм пояснюють, що імідж треба певним чином відмивати».

І навіть якщо припускати, що олігарх сам володіє злочинно і ні копійки не віддав - але, принаймні, для свого іміджу, для позитивного сприйняття він в сучасному світі змушений брати участь в соціальних проєктах, відзначає Спірідонов.

«У березні 2020 року, коли почалася історія з ковідом, українські представники великого бізнесу в критичних ситуаціях постачали лікарні технікою та медикаментами. У коментарях до цієї інформації на сайтах ішла критика, що вони ж стільки вкрали, що могли дати і більше. Проте, в критичній ситуації український бізнес є основою деяких залишків державного суверенітету України», - говорить він.

Ми не можемо голосно заявити, що Україна від усіх незалежна і може послати Америку, Європу, Китай і Росію. Нам доводиться просити десь кредит і йти на уклін. «Але все-таки деякі елементи суверенітету залишаються, і український великий бізнес - один зі стовпів цих залишків суверенітету, які ми повинні намагатися зміцнити. Єдина проблема - вони не всі про це знають», - підсумовує аналітик.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів про модель розвитку України «за домовленістю»: «Захід – ідейні люди, ви займаєтесь духовними справами».

Також Знай.ua повідомляв слова Чепового, що Сенсом держави є щастя громадян, які можуть, не виїжджаючи з країни, самореалізуватися.