Про це він розповів у своєму блозі.

«У даному випадку ми бачимо не енергетичну безпеку країни, а політичну боротьбу між центральною владою і владою на місцях. Потрібно в стійло поставити всіх мерів. Яким чином це робиться?», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, мерам кажуть, що вони повинні займатися дотацією з міського бюджету, а центральна влада компенсує гроші з фонду регіонального розвитку.

«Компенсувати потрібно 40 млрд гривень, маючи дефіцит пенсійного фонду, бюджету та зобов'язання з обслуговування зовнішніх боргів. У нас дефіцит бюджету перекривається за рахунок запозичень. Що таке 40 млрд гривень? Це 1,5 млрд доларів, які потрібно запозичувати десь, а ще на дефіцит пенсійного фонду і бюджету за іншими статтями», - сказав Атаманюк.

Як зазначив економіст, існує ймовірність, що МВФ може затримати транш, що створює досить хитку ситуацію. За словами експерта, мери зайнялися фінансуванням на шкоду іншим статтям витрат, наприклад, усього, що міститься на балансі міста: або не зроблять щось в місті, або не розрахуються за виконані роботи.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

«Їде мер Броварів і каже: «Дайте мені 50 млн гривень», а грошей немає, надійде в казначейство – отримаєте. А надходить з 40 потрібних 5 млрд гривень і починається корупція», - підкреслив Атаманюк.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів, проти кого влада вводить податки.

Також Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів, як можна убезпечити свою ГТС.