Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім гість програми зазначає, що варто чітко бачити різницю між ботами і редакціями, які в Телеграмі мають свої акаунти. Він зазначає, що особисто неодноразово отримував повідомлення з ботоферм від політиків. Як пояснює Охотін, це гарний метод розкрутки – просто згадати в пості політика і боти миттєво набігають в коментарі від нього.

На думку політтехнолога, це явище насправді негативне. «З такими ботами потрібно боротися, тому що це - частина гібридної агресії. З їх допомогою маніпулюють свідомістю, і не тільки в Україні, а в багатьох країнах. Можна написати гідний текст, але за допомогою ботів навколо нього створять негатив», - пояснює Охотін.

Принагідно експерт зазначає, що в цьому напрямку активно розвивається РФ, вкладаючи масу коштів. Зокрема, він згадує ольгинську ботоферму як приклад.

Водночас Україні, каже він, не обов’язково відповідати аналогічно, адже боти обходяться не дешево. Натомість він пропонує створити партійний чат, в якому кожен відповідатиме за свою область чи район. Охотін підкреслює, що це обійдеться дешевше, а працюватиме – ефективніше. «Там люди все коментують самі, і при цьому відчувають себе ідейними борцями інформаційного поля», - констатує гість програми.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Охотін заявив, що в Україні діє безліч шахраїв, які нібито представляють Офіс президента.

Також Знай.ua писав про те, що Охотін розповів, що зараз руками нових олігархів виганяють олігархів старих.