Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Коли ми говоримо про газове питання, то там все зрозуміло було вже заздалегідь. Для чого росіяни будували три газових потоки? Для того щоб більше газу продавати? Так вони його достатньо продавали через нашу трубу. Наша ГТС здатна забезпечити абсолютно на 100% потребу в газі з боку РФ до Європи», - підкреслив він.

Подорожній сказав, що, коли починали будувати ці потоки, Україні потрібно було зробити дві речі. Наростити видобуток власного газу та диверсифікувати трубу, впевнений він, говорячи про те що завтра цього російського транзитного газу вже не буде і що ми вже колись промахнулись з туркменським газом, хоча могли б розвивати всю цю історію.

«У нас були можливості отримувати туркменський газ аж до поки не сталися всі ці речі. Росія газовим шантажем займається дуже ефективно. А побудувавши «Північний потік-2», здавалося б, що може викликати зараз таку шалену ціну на газ? Нічого не передбачало цього, але росіяни всім вже показали, що хлопці та дівчата, в тому числі в Європейському Союзі, будьте готові, ми таким чином будемо регулювати стосунки з вами», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Соколовська прокоментувала статтю Дмитра Медведєва про Україну.

Також Знай.ua повідомляв, що Скаршевський дав прогноз зростання цін на опалення.