Про це він розповів у своєму блозі.

«Ми зараз в енергетичній кризі, але коли держава перебуває в енергетичній кризі, то погано повинно бути всім: і рядовому пенсіонеру і власнику металургійного гіганта. Моє передбачення: за результатами 2021 року у нас олігархи, попри прийнятий закон, знову багаторазово розбагатіють», - зазначив Атаманюк.

Експерт прогнозує, що за підсумком 2021 року олігархи розбагатіють, а звичайні люди стануть ще біднішими, тому що нічого не робиться: антимонопольне законодавство не приймається, а офшори стають чимось нормальним.

«Коли лідери Євросоюзу говорять про те, що Європа знаходиться в стані енергетичної кризи, то що ми чуємо від лідерів України? Всі говорять, що у нас все відмінно. Якщо Вітренко такий прекрасний менеджер, то чому він не закачав навесні в 4 рази дешевше газ – сьогодні Україна могла б на цьому заробити», - сказав Атаманюк.

На думку економіста, Євросоюз каже, що він знаходиться в кризі не через те, що ціна на комунальні платежі зросла: вони отримали компенсації і виплати. За словами експерта, в розвинених країнах витрати людей на домоволодіння становлять до 7%.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Було 6,8% стане 7,2%: при зростанні зарплат взагалі не помітять. Їх цікавить два питання: перше – наявність газу, вугілля та електрики, а не ціна, і другий – доля підприємств, про яку нічого не говорять. Це ключове питання в Україні», - підкреслив Атаманюк.

За словами Атаманюка, програми з енергетичної безпеки у нас немає.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів, проти кого влада вводить податки.

Також Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів, як можна убезпечити свою ГТС.