Про це він розповів у програмі «Politeka online».

Генерал прокоментував акцію протесту, на яку вийшли ветерани Афганістану до Офісу президента, з метою бути почутими і висунути ряд вимог, в тому числі і особистої зустрічі з президентом.

«Перш за все ми чітко визначилися зі своїми вимогами. По-перше, ми поставили питання про звільнення чотирьох міністрів - міністра охорони здоров'я, міністра соціальної політики, міністра у справах ветеранів і міністра культури та інформаційної політики», - розповів Червонописький.

Він зазначив, що по кожному з напрямків у ветеранів є серйозні та конкретні претензії із чіткими пропозиціями, що можна змінити. Генерал пояснив, чому вони вимагають звільнення зокрема міністра охорони здоров’я.

«До нашої жахливої української медицини додається ще фактична ліквідація ветеранської медицини», - заявив Червонописький.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він заявив, що раніше, наприклад, була налагоджена система диспансеризації, що зараз зникає. Також, за його словами, було чимало проєктів та обіцянок кожного з президентів, які приходили до влади, щодо обов'язкової медичної страховки учасникам бойових дій. Червонописький зазначив, що планувалося страхування кожного учасника бойових дій як мінімум на мільйон гривень. Генерал пояснив, що зараз, як тільки ветеран хворіє або йому потрібна серйозна операція ¬ він змушений просити і збирати гроші.

«Навіть непрямі хвороби ­вони через те, що було перенесено за час бойових дій. Ми акцентуємо, що не йде розмова тільки про ветеранів Афганістану, йде розмова про учасників усіх бойових дій, і в тому числі про наших молодших братів, про синів, учасників АТО-ООС», - додав Червонописький.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про діяльність міжвідомчої комісії: «Знущаються з ветеранів».

Також Знай.uа писав, що Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.