Всі коментарі експерт дав у програмі «Что Дальше?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко. Спершу Андрій Новак прокоментував минулі прогнози експертів щодо росту ВВП України.

«Ці прогнози давно вже не актуальні. Їх вже погіршили і Світовий Банк, і МВФ, і Національний банк України, і Кабінет Міністрів. Всі прогнози зараз коливаються в межах 3,5-3,9 відсотка росту ВВП. Станом на сьогодні у нас ріст 2,9. Тобто для досягнення прогнозів має пощастити перш за все із зовнішньою кон'юнктурою. Декілька місяців тому почалася тенденція на зниження цін, пов’язана із хвилями коронавірусу. Ми переходимо вже майже всією країною в «червону зону», а це знову обмеження, зменшення ділової активності, товарообігу», - прокоментував Новак.

Після цього Андрій Новак порівняв економіку США та України.

«Знаєте, мене так смішать порівняння американської та української економіки. У нас настільки незначний і товарообіг, і інвестиційний обмін між Україною та США, тому ситуація в Америці впливу на українську економіку мати не може. Україні треба в найближчі 25-30 років вирішувати свої внутрішні економічні проблеми і не шукати винних назовні», - розповів експерт.

Наостанок експерт розповів, як боротися з інфляцією.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Побороти інфляцію можна мораторієм на підвищення тарифів на енергоресурси. Окрім цього, треба нарощувати власне виробництво товарів, якими найбільше користуються українці. В економіці все пов’язано і постановою Кабміну ви інфляцію не зупините», - зазначив експерт.

Також Новак спрогнозував можливість девальвації гривні.

«З економічної точки зору, для девальвації гривні зараз ніяких причин немає. Є лише ризик штучної девальвації. Мене насторожує, що в проєкті бюджету на наступний рік уряд закладає курс 29 при сьогоднішньому ринковому курсі 26,5. Це говорить, що уряд закладає девальвацію гривні, хоча економічних причин для неї немає», - зробив висновок Новак.

Нагадаємо, Знай.ua публікував коментарі Новака щодо підвищення тарифу на передачу струму.

Також Знай.ua наводив думки Новака про відсутність економічної моделі в Україні.