Ця думка була висловлена ​​у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Якщо ми не освоїмо всю суму кредиту МВФ за чинною програмою, то її можна продовжити. Але Україна, як відомо, отримала приємний сюрприз – 2,7 мільярда доларів. Ці гроші не будуть враховані в загальній програмі, вони рахуються окремо, як частина світової підтримки в боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу. Ця сума дозволила у вересні провести виплати за зовнішніми боргами – я, чесно кажучи, не уявляю, як ми могли б їх провести без цих грошей. Інша справа, що на початку наступного року мають зрости відсотки виплат по ОВДП. Але тут МВФ вже ні до чого – це борги України за її власними державними облігаціями», - пояснює гість програми.

Він також назвав причину збільшення цих виплат.

«Річ у тім, що кредитний рейтинг України не покращується. А для державних облігацій 11-12 відсотків – це дуже багато, як і валютні ставки в 6-8 відсотків. І, на жаль, механізм цих облігацій у нас теж перетворився на корупційну схему. Їх скуповують в основному українські бізнесмени, заробляють на цих облігаціях. А для державного бюджету це стає черговою проблемою», - каже Андрій Новак.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про ризики, які несе з собою девальвація гривні.

Також Знай.ua повідомляв, що Новак вказав на наслідки зростання тарифів на передачу електроенергії.