Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Якщо казати людям правду, то цей опалювальний сезон буде важким хоча б починаючи з того, що відбуваються такі шалені коливання та підвищення ціни на газ. А ціна газу – це 70- 80% в усіх комунальних тарифах. Хоча прем'єр-міністр каже, що у нас рекордні запаси газу на опалювальний сезон 18 мільярдів кубів газу. Але в водночас минулого року на цей період вже було закачано 24 мільярди кубів газу. Тому зараз, мабуть, рекорд запасів тільки у зворотному напрямку», - повідомив він.

Павловський сказав, що можна було закупити газ влітку, коли він був по 250 доларів, але з якихось причин керівництво «Нафтогазу» цього не зробило. В цей період в «Нафтогазі» мінялось керівництво та були розбірки з мільйонними преміями наглядової ради, нагадав він, тому їм просто було не до того, щоб запасати газ на зиму для людей. На газі завжди спекулювали, підтвердив він, та заробляли мільярдні статки на різниці цін та тарифів.

«Невипадково завжди казали, що газ – то є бізнес президентів та королів і туди нікого не допускали, бо саме в цій галузі найбільші надприбутки та спекуляція. А разом з тим не тільки можна було влітку закупати більш дешевший газ. Вже два роки як у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №4680 «Про ринок природного газу», який підписали та погодили усі керівники фракцій. Він про те, щоб весь газ нашого власного видобутку йшов виключно на потреби населення. Але цього теж чомусь не зробили», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі розповів, як Росія намагається натиснути на Зеленського за допомогою газу.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.