Про це він розповів в ефірі програми «Розвилка».

Бізяєв зазначив, що в останньому інтерв'ю президента склалося враження, що він виступав у якості прем'єр-міністра, відповідаючи на нагальні економічні питання, які знаходяться в зоні компетенції Кабміну. Він уточнив, що це стосується локдаунів, тарифів на житлово-комунальні послуги, яких зараз всі з хвилюванням очікують. За словами політолога, всі розуміють, що ціни будуть вищі, ніж в минулому опалювальному сезоні, але ніхто не розуміє, наскільки.

«Говорили, що газу для населення вистачить, але вистачить впритул. Про те, що всеукраїнського локдауну не буде, але локдаун носитиме вузькотериторіальний характер по областях. Це означає, що єдиної концепції про те, як проходити цю зиму ­немає. Працюють ситуативно. Але коли ти працюєш ситуативно і коли не ти вирішуєш проблему, а проблема вирішує тебе в тій чи іншій площині, це говорить про те, що в середньостроковій перспективі ти де-небудь завалишся», - вважає Бізяєв.

Він зазначив, що це відіб'ється на житті кожного українця, так як в якийсь момент не тільки в різних містах можуть бути різні тарифи на послуги ЖКГ, але також в межах однієї області можуть бути різні ціни. Політолог додав, що відповідальність за це фактично покладається на місцеву владу.

«Кабмін фактично самоусунувся від вирішення цих питань, і я не можу зрозуміти чому. Адже за Конституцією у нас парламентсько-президентська республіка. І фактично Кабмін, а не президент чи ОП відповідають за економічну політику за кадрову політику», - каже Бізяєв.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі розповів, як Росія намагається натиснути на Зеленського за допомогою газу.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.