Про це він розповів під час бесіди з ведучим Петром Охотіним у програмі «Tiger news».

Він також розповів про нові тренди у мистецтві, у формуванні яких може взяти участь Україна.

«Ще років п’ять – десять тому казали, що ера живопису закінчилась, що живопис більше не актуальний. Зараз відбувається нове народження живопису. Це один тренд. По-друге, важлива для колекціонерів та кураторів не тільки концепція, а як зроблена та чи інша річ, інсталяція, скульптура. Зазвичай подобаються і вражають речі, в які вкладений великий продакшн. Ти не можеш підійти і сказати: «А я таке теж міг би зробити», - каже він.

Зокрема, художник може не лише бути творчим, а й привернути увагу до гострих соціальних проблем.

«Кілька років тому в Китаї стався великий землетрус. Через корупцію були погано побудовані школи, вони завалились, і загинуло дуже багато дітей. Китайська влада почала замовчувати ці факти. Художник у своїй манері почав говорити про ці факти. Провів розслідування, спілкувався з батьками. Із-під зруйнованих будівель він подіставав арматуру, будівельне сміття, зробив інсталяції. Це настільки привернуло увагу до проблеми, чого не зробить жодна стаття в журналі. Тому мистецтво має ще й соціальну функцію», - переконаний галерист.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Що стосується України та її бренду, то тут, вважає галерист, потрібно відходити від негативних підтекстів.

«Я б почав з того, щоб у Києві був нормальний музей сучасного мистецтва з запрошеними класними міжнародними кураторами, виставками не тільки українських художників, а з кураторськими виставками міжнародних та українських художників. Щоб українські художники потрапляли у світовий контекст», - каже Волошин.

Як повідомляв Знай.ua, народный артист Грузії Георгій Церетелі поділився своїми враженнями від нещодавньої поїздки до Києва.

Також Знай.ua повідомляв, що філософ Сергій Алушкін розповів, як віртуальна реальність впливає на реальних людей.