Про це він розповів під час бесіди з ведучим Петром Охотіним у програмі «Tiger news».

Вже сьогодні європейські музеї купують і виставляють твори молодих митців з України.

«Мистецтво – це така складова, яка допоможе Україні сформувати свій правильний імідж. Я подорожую і спілкуюся з різними людьми, в тому числі з кореспондентом «Уолл-стріт жорнал». Він говорить, що Україна зараз у тренді і на слуху, але тренд більш політичний і більш негативний. Мистецтво – це те, що може зробити позитивний тренд. Україна не має політичної волі у наших можновладців, щоб зробити культурний бренд України у світі», - каже він.

Є декілька українських митців, які вже хоч сьогодні можна презентувати світові.

«Я б у першу чергу показував молодих художників. Вони є найбільш на гребені хвилі трендів і можуть показати щось нове, що буде цікаво європейському та американському глядачеві. Це Нікіта Кадан, ми з ним працюємо. Зараз ми були у Відні, виставляли його на Vienna Contemporary і заходили на виставку в музей сучасного мистецтва MUMOK. Вони виставляють те, що придбали за останні десять років. Там робота Пікассо, яка коштує 100 мільйонів доларів, Френсіс Бекон і Джакометті, Матісс. І поруч – Кадан. Там стоїть інсталяція: клумба з Майдану Незалежності, де були Нікітою вирвані певні рослини у 2014 році й посаджені в клумбу. І цей музей придбав цю роботу, він продовжує за рослиною доглядати, поливати, щоб вона росла», - розповідає галерист.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, народный артист Грузії Георгій Церетелі поділився своїми враженнями від нещодавньої поїздки до Києва.

Також Знай.ua повідомляв, що філософ Сергій Алушкін розповів, як віртуальна реальність впливає на реальних людей.