Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих».

«Ми фактично семимильними кроками рухаємося до краху в енергетичному секторі. У нас фактично не сформований енергетичний баланс: це характеристики виробленої і втраченої електроенергії», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, Вітренко і Шмигаль заспокоюють населення, що нам вистачить газу в газових сховищах, але депутати досить аргументовано заявляють протилежне.

«Не так його і багато: глава РНБО назвав цифру близько 17 млрд кубометрів газу і з них на 1 жовтня 48% не належало «Нафтогазу». Наші газові сховища, а їх близько 10, можуть вміщати близько 30 млрд кубометрів газу: у нас цей напрямок не допрацьовано», - підкреслив Гончаров.

Як зазначив економіст, влада заявила, що при критичній ситуації є такі варіанти: здійснити відбір газу або заборонити експорт видобутого в Україні газу. Але, за словами експерта, якщо Україна заборонить експорт, то можна забути про амбіції стати ключовим центром з тимчасового зберігання газу для компаній, які видобувають газ.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«Просто сюди ніхто не прийде, якщо відбуваються елементи націоналізації власності», - сказав Гончаров.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Новохатський пояснив суть проєкту Київської Русі.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Новохатський розповів, що спільного в України та Афганістану.