Свої думки Олексій Толкачов виклав у програмі «А как на самом деле?» на однойменному каналі з ведучою Мирославою Бобровською. Мова гостя торкнулася заміни людей на роботів.

«На мій погляд, такий сценарій цілком можливий. Коли роботи почнуть виконувати значну частину нашої роботи, таке населення планети просто не потрібне. Але це не означає, що зайвих людей треба буде знищувати. Скорочувати населення планети не вигідно, тому що всі ми є споживачами. І капіталізація Facebook залежить від того, скільки у нього користувачів. Тому кількість людей на планеті − доцільна. Виникатиме інше питання: а чим же зайняти цих людей? І ось тут комп'ютерні ігри з віртуальною реальністю приходять на допомогу. Грайте, будуйте імперії віртуальні, тільки не заважайте», - так майбутнє описує футуролог.

Олексій також розповів, як люди отримуватимуть зарплату в майбутньому.

«Якщо не помиляюся, у 2019-му або 2020-му році в Індії вже було скорочено близько 40 тисяч програмістів. Тому що код може писати штучний інтелект і нейромережа. Тут стоїть питання про виплату безумовного основного доходу. Поки що не зрозуміло, за рахунок чого його виплачувати. У мене є сценарій − за рахунок прискорення грошового обігу в системі і введення грошей з терміном придатності», - каже Толкачов.

І наостанок футуролог описав досягнення сучасних технологій.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Всі ці цифрові технології дозволили нам з невимовною швидкістю спілкуватися одне з одним. За такої швидкості ми можемо вибудовувати горизонтальні мережі, які будуть як одна велетенська нейромережа. І вона може ухвалювати рішення: будувати метро на Троєщину або відновлювати сквери, або запускати космічні кораблі».

Нагадаємо, раніше Знай.ua наводив слова Олексія Толкачова щодо релігії в сучасному світі.

Також Знай.ua публікував інтерв'ю з Ігорем Новіковим про зміни в світі.