Про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

Він зазначив, що всі писання, на яких ґрунтувалася християнська релігія, не були оригіналами, а лише перекладами з армійської, а потім - давньогрецької мов. З огляду на особливості перекладу, Толкачов допустив, що ми отримали не зовсім достовірні смисли вчення.

За його словами, в давньогрецькій мові було безліч термінів для позначення різних відтінків любові - дружньої, еротичної або любові до родича. За основу християнської віри і для принципу «люби ближнього свого, як самого себе» було взято поняття любові «карітас» - жертовна любов на шкоду власним інтересам, тоді як, зазначає футуролог, все б у корені змінилося, якби більше уваги приділили любові «філіо» - дружній любові.

«По-моєму, це докорінно змінює картинку світу. Можна бути щасливим, можна любити себе, а потім з любові до себе і особистого щастя ділитися цим з ближнім. І тут я виявив ще одну річ: дійсно, церква вчить любити ближнього, як самого себе, але себе любити не вчить», - заявив Толкачов.

Більш того, додав футуролог, досить часто церква виховує людей у страху: у страху божому, страшно згрішити, страшно в шапці зайти до церкви, страшно виглядати не так або порушити якісь статути.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

«Психологи вже практично довели, що протилежністю любові є не ненависть, а страх», - зауважив Толкачов.

Він задався питанням, чи могла церква досягти успіху, якщо по суті виховувала людину в повній протилежності любові. На його думку, людина, яка боїться, не може водночас любити. Експерт вважає, що, боячись Бога, не можна любити його, якщо людина боїться влади, вона не зможе любити її щиро.

«Тут вийшла така підміна понять, хибні орієнтири, які по суті заплутали цивілізацію. 2000 років ми говоримо про любов, про любов всі пісні, всі фільми, але, на жаль, це не дозволило і не допомогло нам побудувати досконалий світ, в якому немає воєн, споживчого егоїзму. Ми всі так само далеко, як і 2000 років тому, від заповітної мети. Саме тому, на мій погляд, що ми вчилися не тієї любові», - вважає Толкачов.

Знай.ua повідомляв думку Окландера, що Українцям потрібно поміняти світогляд і перестати озиратися на більш сильних і успішних сусідів, а ставати успішними самим.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.