Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Є така світова оцінка, скільки часу залишилося до ядерної війни, апокаліпсису і виражається вона зазвичай в годиннику. В одному з американських університетів ціла група вчених рахує ризики, наскільки близько ми знаходимося до ядерної війни. Так ось три роки тому ми перебували за десять секунд до ядерної війни, чого не було з моменту кубинської кризи, коли ми перебували за дві хвилини до ядерної війни. Це означає, що є дуже багато неоднозначних факторів в геополітиці. І такі держави як Росія, Китай, Пакистан і Північна Корея насправді в будь-який момент можуть ініціювати ядерну війну», - підкреслив він.

Малєєв сказав, що треба розуміти важливі фактори, що ядерна війна навіть для таких тоталітарних держав – це крайній захід. І вони можуть застосувати ядерну зброю, вважає він, тільки коли їм вже нічого не залишається, по суті, як піти ва-банк. Ще один важливий фактор – це принциповість демократичних країн, повідомив він, тому що демократичні країни розуміють, що доходити до крайності у вигляді ядерної війни не треба.

«Тому якщо в останній момент треба піти на умиротворення ворога, то вони готові на це піти тільки б не доводити до крайності. Навіть якщо за це доведеться пожертвувати чиєюсь територіальною цілісністю. Що дуже страшно звучить, оскільки у випадку з Росією такою територіальною цілісністю є ми. І нами можуть просто пожертвувати, якщо реально дійде до того, що: або ядерна війна, або віддайте Україну. Тому я дуже сподіваюся, що в найближчі десять років ядерна війна буде навряд чи. Тому що це буде означати, що дійде до чогось такого, з чим ніхто не зможе змиритися в принципі», - резюмував він.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мамулашвілі заявив, що немає передумов до закінчення війни в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, чому цей закон не матиме реального впливу на олігархів.