Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Нормандський формат потрібен з точки зору того, щоб показувати конструктивну позицію, в тому числі і для України. Те, що Зеленський апелює до Нормандського формату і намагається організувати цю зустріч – це добре. Так як ми показуємо, що готові використовувати будь-який майданчик для того, щоб досягати миру і знаходити якийсь можливий компроміс з РФ. І це сигнал нашим західним партнерам. Але Нормандський формат не призведе до завершення війни і вирішення конфліктності з РФ на сьогоднішній день», - повідомив він.

Петренко сказав, що геополітична кон'юнктура поки не сприяє вирішенню конфлікту з РФ. Зараз видно роздратування з боку РФ, підкреслив він, тому що вони думали, що прихід Зеленського полегшить їм життя і на нього буде легше впливати. Але вийшло не так, як вони думали, підтвердив він, тому що у Зеленського досить жорстка позиція в контексті відстоювання національних інтересів і в питанні реалізації Мінських угод.

«Чи відбудеться зараз зустріч на пряму між Зеленським і Путіним? Швидше за все ні. А в рамках Нормандського формату можуть бути. І це буде виглядати як бажання України показувати конструктив. І, з іншого боку, як бажання Росії показати теж конструктив в контексті потепління відносин після женевської зустрічі з Байденом. Тому тут можна вийти знову на якийсь транзитний договір і так далі. Провести зустріч у Нормандському форматі ми можемо, але чекати якогось прориву від неї я б не став», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак заявив, що Росія може анексувати в України острів Зміїний.

Крім цього, Знай.ua публікував думки Марини Ставнійчук про майбутнє Нормандської четвірки.