Про це він розповів у програмі «А як насправді?» з ведучою Мирославою Бобровською.

На думку футуролога, з часом TikTok цілком може витіснити YouTube. «Тому що формат YouTube – довгих відео вже не вельми ефективний. YouTube досі пропонує горизонтальний формат», - пояснює він і додає, що користувачі все більше переходять на смартфони. Принагідно Толкачов згадує, що деякі американські виконавці робили вертикальні кліпи, які не можна транслювати в горизонтальному форматі.

Тим не менш, каже він, зараз можна спостерігати активний розвиток TikTok. Експерт припускає, що програма оптимізує алгоритми і зможе викривати особистість користувача, аби пропонувати цікаві саме йому відео. «Коли я подивився на TikTok, зрозумів, що це образ майбутнього інформаційного агентства. Він буквально вивів в промисловий формат людський алгоритм перемикання каналів», - пояснює Толкачов.

Футуролог додає, що люди споживають новини в цьому клікабельному форматі в колосальному об’ємі і цей формат може прострелити у близькому майбутньому, через рік-півтора.

Щодо Facebook гість програми каже так: «Facebook досяг певної межі своєї ніші. Вони накопичили дуже багато негативу щодо себе». Зокрема, він говорить про непрозорість алгоритмів, збої з безпекою та витік big data. Окрім цього, Толкачов згадує останнє падіння Facebook, яке продемонструвало, що він монополізував уже надто багато сфер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов прокоментував розвиток цифрових технологій.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, хто і навіщо зупинив роботу соціальної мережі Facebook.