Свою думку з цього приводу він висловив у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Фільми, безумовно, готують нас до змін, але я не можу сказати, що це цілеспрямована діяльність, якою хтось керує. Будь-якій письменник, будь-який сценарист, намагаючись передбачити майбутнє, конструює віртуальну картинку. А надалі ця картинка стає вже предметом дискурсу та усвідомлення для мас. Якщо нам показали фільм про глобальну пандемію, то це вже відклалося в головах людей. І ось ми вже морально готові до пандемії – або до зіткнення з астероїдом, якщо нам раптом завтра скажуть, що він летить на нашу планету. Так, ми можемо загинути від ядерної війни або від біологічної зброї – все що завгодно може бути», - каже гість програми.

За його словами, відбувається розширення простору допустимого.

«Якщо щось сталося одного разу, це шокує – а через 5 років воно може повторюватися щодня, і на це ніхто не зверне уваги. Перші зараження коронавірусом в Україні викликали відчуття жаху, а зараз всі до цього звикли», - нагадує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він вказав на основну, на його думку, помилку християнських вірувань.

Також Знай.ua повідомляв, що Толкачов звинуватив глобальну систему в нав'язуванні ідеалів егоїзму і споживацтва.