Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

Як розповідає гість програми, російські повітряні сили раз на 2-3 доби порушують територіальний простір тієї чи іншої країни - від Балтії до Іспанії. «Вони запускають стратегічний бомбардувальник, а палива у них багато, і він може облетіти всю Європу десять разів. Відповідно він летить по краю кордону, а потім спеціально залітає на чужу територію, щоб подивитися, що вони зроблять», - каже Малєєв. У такому разі, зазначає він, керівництво Росії просять покинути чужі території.

Але аналітик акцентує на тому, що в цій ситуації виникає маса питань. Зокрема, міркує він, бомбардувальник можуть збити, але там може бути ядерна зброя. Отже, констатує Малєєв, питань багато, відповідей мало, і ніхто не розуміє, як чинити в цій ситуації.

Водночас він не думає, що конфлікт Російської Федерації з НАТО виллється у ядерну війну. «Війна буде закінчена дуже швидко, НАТО просто ліквідують всі системи комунікацій всередині держави. А армія без комунікацій – ніщо», - пояснює аналітик. За його словами, війська держав НАТО мають набагато вищий рівень кваліфікації, аніж Росії, а відтак остання навряд запустить ракети.

Тим не менш, Малєєв вказує на іншу загрозу – Китай, чиї війська мають набагато вищий рівень підготовки. Аби не бути голослівним, експерт згадує ті конфлікти, які Китай влаштовує на кордонах з Тайванем, Індією та Японією – відбуваються серйозні конфронтації. «Тому НАТО треба бути готовими, що з ким з ким, а з Китаєм може все закінчитися не надто весело», - констатує гість програми.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малєєв розповів, чи можливий розвиток подій, який закінчиться ядерною війною в найближчому майбутньому.

Також Знай.ua писав про те, що Трегубов розповів, чи потрібно Україні вступити до НАТО.