Про це він розповів в ефірі програми «Розвилка».

«США буде девальвувати в статусі світового гегемона і швидше за все повернеться до класичної доктрини Монро. Британія буде намагатися реанімувати Британську імперію у вигляді британської співдружності і сателітних блоків – військово-політичних і військово-економічних, як АУКУС, наприклад. Японія постарається повернути собі роль геополітичного лідера в Азійсько-тихоокеанському регіоні. Для цього вона в принципі готова піти на зближення з Британією, для того щоб остаточно переглянути підсумки Другої світової війни», - вважає Бізяєв.

На його думку, в Китаї - найскладніша ситуація, тому що ця держава потужна економічно, але слабка геополітично, а також у військовому плані. Він вважає, що Китаю потрібно буде намагатися маневрувати між центрами сили і не допустити, щоб його увігнали в ситуацію XIX століття.

Політолог зазначив, що ті європейські еліти, які бачать у Франції роль політичного лідера Європи будуть намагатися зробити її такою, відсуваючи Німеччину на роль економічного лідера, щоб Європейський союз суб'єктивізувався і став самостійною геополітичною одиницею. За його словами, на це буде виділено величезні ресурси, в тому числі фінансові, щоб проєкт «ЄС» відбувся, але категорично проти цього з різних причин виступають США, Британія і Росія.

«Індія зараз вибирає, скажімо так, вектор свого розвитку. Вона хоче залишатися самодостатньою, але, з огляду на, що в цьому десятилітті настає блок ситуативних союзів, то до якогось одного з союзів їм доведеться пристати. Росія буде намагатися домінувати на пострадянському просторі і в Східній Європі. Почне вона з процесу перебудови, яка у них зараз називається Russia first», - каже Бізяєв.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі назвав ймовірний порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких висловив надії на появу в Україні партії лівого спрямування.